Om kattpensionatet


Omvårdnad & Skötsel

Vi vill att katterna ska trivas under sin vistelse här så att husse och matte känner att deras älskling är i trygga händer.


Skogsgläntan har 19 boxar, varav 16 har egen rastgård där katterna kan gå in och ut som dom vill under dagen. På natten är luckan till rastgården stängd. Boxarna är stora och ljusa med full takhöjd och mysigt inredda med kryp in, hyllor, klätter och klösträd. Varje box har ett fönster där katterna kan ligga och titta ut.

 


Samtliga boxar har hela mellanväggar för smittoriskens skull, med ett fönster mellan varje box, så att katterna kan se och höra varandra.

 


Din katt får aldrig vara tillsammans med okända katter. Har du fler katter får de givetvis bo tillsammans. Varje box har sandlåda, mat och vattenskål samt leksaker.

 


Vi ser givetvis till att din katt äter och dricker ordentligt. Katterna utfodras morgon och kväll med burkmat. Torrfoder och vatten finns alltid tillgängligt i boxen. Har du andra önskemål rättar vi oss givetvis efter det.

 


Förutom städ- och matstunden får katterna även en mys- och lekstund varje dag, om katten själv vill förstås. Du får gärna ta med någon egen leksak till katten, annars finns det leksaker i varje box.

Hälsokrav

Det är vaccinationskrav på alla katter. När din katt kommer till Skogsgläntan ska den vara vaccinerad mot kattpest och kattsnuva. Detta utförs av veterinär och ska göras varje år.

 


Förstagångsvaccinationen består av två sprutor som tas med några veckors mellanrum. Därefter gör man detta 1 gång/år. Skulle du missa detta räknas det som förstagångsvaccination igen. Veterinären utfärdar ett vaccinationsintyg och detta ska uppvisas när du lämnar din katt.


Om det var ett tag sedan du avmaskade din katt är vi glada om du gör det i god tid före du lämnar din katt till oss. Du bör givetvis gå igenom pälsen så att din katt inte bär på ohyra och i övrigt är fullt frisk.


Alla könsmogna hankatter ska vara kastrerade.


Pris

Priserna gäller per påbörjat dygn.

All inackordering betalas kontant vid ankomst.


1 katt i 1 box


220 kr / dygn


2 katter i 1 box


320 kr / dygn


3 katter i 1 box


420 kr / dygn


4 katter i 1 box


520 kr / dygn

Om katten har egen mat drar vi av 5 kr / katt / dygn


Om dina katter av någon anledning inte kommer överens eller om du vill ha dem i separata boxar gäller priset för en katt i en box per katt.


Vid längre vistelse mer än två månader utgår en viss rabatt under lågsäsong.

Inskrivning


Vi vill att både du och din katt ska känna sig välkommen hos oss, så när vi tillsammans skrivit in katten på pensionatet och vi har fått veta allt vi behöver veta om katten, och vi har fått se ett giltigt vaccinationsintyg, visar vi er till kattens box. 


Där får du i lugn och ro installera katten. Ta gärna med en filt, sovgrotta eller liknande som luktar "hemma". Även leksaker, mat och vattenskål el. annat som kan hjälpa katten att känna sig hemma fortare kan tas med.

Kontakt

Skogsgläntans hund och kattpensionat


Svassla 102


733 96 Sala


Mobil: 070 - 759 66 34


info@skogsglantansala.se